Несебър възроди Общинския театър и киното в града

Животът

19-01-2013, 06:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Несебър развива туристически атракции с нов проект

Април ще бъде юни за Несебър

Киносалонът в читалището ще работи всяка събота и неделя от 17 и 19 часа

Несебърлии отново ще могат да се радват на кинопрожекции в града. Любителите на изкуството вече ще се наслаждават и на постановките на Общинския театър след като на последното заседание за 2012-а бе взето решението дейността му да се възобнови. 

Несебърската театрална трупа още на 23-и януари ще представи спектакъла "Животът-това са две жени" на Стефан Цанев. Премиерата е от 18,30 ч. в салона на читалище "Яна Лъскова 1905", входът ще е свободен.
Феновете на седмото изкуство пък ще могат да гледат филми всяка събота и неделя от 17 и 19 часа. След възстановяването на общинския театър, по инициатива на председателя на Общинския съвет - Благой Филипов, от 26-и януари се възобновява и дейността на киното в града.  От 17 ч. ще се завърти лентата "Спешна пратка" на Дейвид Коп, познат от "Джурасик парк", "Мисията невъзможна", "Паник стая", "Спайдър мeн", "Война на световете" и "Ангели и демони".

Главната роля е поверена на един от най-нашумелите актьори в Холивуд Джоузеф Гордън-Левит. Героят Уайли е млад куриер велосипедист, най-добрият в бранша. Уайли обаче се оказва в надпревара срещу Боби Мъндей, детектив, който иска да докопа пратката, която Уайли трябва да достави.

От 19 ч. е прожекцията "Завръщането на Черния рицар". Филмът не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст. Лентата показва как преди 8 години, след като е обвинен за смъртта на Харви Дент, изпадналият в немилост Батман (Крисчън Бейл) тайнствено изчезва. Всичко се променя с появата на ловка котка-крадец (Ан Хатауей) и пристигането на Бейн (Том Харди), загубил разсъдъка си злодей. Вълната от насилие, породена от Бейн, принуждава Батман да напусне своето убежище и да се бори не само за Готам, но и за собственото си оцеляване.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен