Децата на социопата – спокойни! Той: Не излизаха, а и не съм ги бил!

Трите деца са в различни сиропиталища, съобщиха социалните

Съдът спаси заключените деца, след като магистратите от Ловеч издадоха забрана на Димитър Дюлгеров да вижда двамата си синове и по-малката си дъщеря, които преди два дни бяха изведени от дома им в ловешкото село Дренов.

Голямата му дъщеря е на 19 и сама взема решение, но заедно с братята и сестра си тя дълги години прекарала заключена вкъщи, без до ходи на училище и да контактува с други хора.

"Забраната цели да попречи на бащата да въздейства на децата", обясни пред “Монитор” шефката на дирекция "Социално подпомагане" в Ловеч Красимира Катева.

Социалните неведнъж посещавали семейството на Димитър Дюлгеров, за да видят в какви условия живеят децата и защо не ходят на училище. Мъжът обаче бил много агресивен и не ги пускал в къщата.

Поради тази причина във вторник полицията повикала Димитър в районното под претекст, че става дума за делото за отнемане на родителските права. Докато бащата и голямата му дъщеря Стефка отсъствали от дома, полицията и социалните служители извели децата.

Двете момчета и сестра им, които са на възраст между 13 и 17 г., са отведени в различни центрове за настаняване от семеен тип в Плевен, Исперих и Велико Търново.

"Когато са разделени, психолозите ще работят по-лесно с тях", допълва още Катева.

Според социалните работници сега децата са спокойни. След няколко седмици социалните ще преценят къде ще останат тийнейджърите. Възможностите са или в разширено семейство, т.е. при една от двете си баби, или в приемно семейство, защото майката Елена работи като детегледачка в Англия.

"Никога не съм ги бил. Как да излизат, като няма с кого да общуват. Тук има само пенсионери", обясни бащата Димитър и отхвърли версията на съпругата си за системни побоища. Той за втори път поиска 10 000 лева от медиите, за да проговори и разкаже версията си.