Няма бедстващи и пострадали в Неделино и Златоград

Животът

19-01-2013, 10:45

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Затворени пътища, свлачища, рухнали стени, наводнени сгради са щетите от пороите

Няма сигнали за бедстващи и пострадали заради дъждовете в общините Златоград и Неделино, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Смолян.

Вследствие на обилни валежи в Община Неделино от вчера е обявено бедствено положение със заповед на кмета на общината, предава Фокус.

Има образувани свлачища и преливане на дерета, подкопаване и падане на стени в с. Кундево и Върлино, където е засегната сградата на кметството. Има наводнени жилищни сгради. Затворен е пътят, свързващ Неделино и с. Крайна в местността „Кичуков дол”, където долът е прелял и е прекъсната пътната връзка към с. Козарка, Върлино, Ангелови колиби, Раевица, Учрума, Тънка бара. Има свлачища по пътя към Средец, Диманово, Еленка и Изгрев.

Нивото на река Върбица е спаднало значително и продължава да спада. Събран е кризисният щаб към Община Златоград. Към 07:30 часа тази сутрин нивото на язовира е 26 см над преливника, а нивото на хвостохранилището е 30 см над преливника и продължават да спадат. Пътят до с. Аламовци и с. Кушла е отворен.