Кои са най-подходящите детски играчки

Животът

19-01-2013, 11:56

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата днес може и да не се отглеждат лесно, но поне по отношение на играчките имат едно предимство пред предишните поколения - големият избор

Децата днес може и да не се отглеждат лесно, но поне по отношение на играчките имат едно предимство пред предишните поколения - големият избор, пише здраве.bg.

Как обаче да се ориентираме в него и да подберем именно подходящите за тяхната възраст? Специалистите препоръчват няколко вида дидактически играчки с различни игрови действия, програмирани в техните конструкции. Те не само са атрактивни за детето, но и развиват важни умения в него.

Играчки за нанизване (кубчета, полусфери, топки и т.н.), които се нанизват на някаква основа и обикновено се поставят над детското легло или на детската количка.

Играчки за търкаляне, които са с различна големина и форма.

Играчки, които се състоят от различни геометрични фигури (кубчета, конуси, цилиндри) с различен цвят, форма и големина, които се нареждат по различен начин.

Разглобяващи се играчки, които са предназначени да развиват умението на детето да свърже или раздели две и повече части от еднородни предмети.

Сюжетни играчки с малък размер (4-10 см): кукли, колички, плодове и зеленчуци, животни, а също предмети, подбрани по определен признак.