Мъж с пистолет нападна Доган (СНИМКИ)

Сокола е изведен, не е ранен, нападателят е обезвреден

Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше нападнат по време на словото си на Осмата конференция на ДПС.

В зала 3 на НДК е влязъл мъж с пистолет, който го насочил срещу Сокола.

Доган веднага е паднал на земята, не е ранен. Светкавичната намеса на охраната е обезвредила нападателя и го е повалила.

Пистолетът на нападателя, който се оказа газов, е останал на мястото на подиума, където паднал, до пристигането на компетентните органи, които са го иззели за експертиза.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че нападателят на Доган е 25-годишния Октай Хасанов Енимехмедо от Бургас, който има криминални регистрации, за наркотици и грабеж. При обиска у него са открити газов пистолет и два ножа.

Към момента няма яснота как е успял да влезе въоръжен в залата, въпреки засилената охрана от страна на НСО и на личните гардове на лидера на ДПС.

Доган набързо е изведен от залата. Инцидентът стана докато той говореше за приоритетите на България.

В началото лидерът на ДПС успя да каже, че светът е на ръба на самоунищожителна катастрофа и тотална енергийна зависимост.

Доган посочи още, че две основни тенденции характеризират нашия съвременен и глобален политически свят. Една от тях е, че светът се движи от еднополюсен към многополюсен свят – поливалентост на ценностите и мултикултурност.

Втората тенденция е търсенето на изход от финансовата криза. Той посочи, че търсенето на изходи от кризата до момента е в рамките на конвенционалното мислене и действие.

"За мен няма съмнение, че глобалната криза е и криза на парадигмата за модерно развитие, каза още лидерът на ДПС", секунди преди срещу него да бъде извършено нападението.

Първоначално бе обявена почивка от 30 минути, след което форумът бе отложен до 15,00 часа.

Преди прекъсването на конференцията не беше засегнат въпроса за лидерството в Движението за права и свобод, след като упорити слухове, дни преди VIII-та Национална конференция на ДПС, го сваляха от трона му.

На миналата национална конференция, преди почти четири години, Сокола направи изненадващото изказване, че идва време родителят да се раздели с рожбата си, но въпреки това и след над 20 години той остава начело на партията, която е основал.

Дали Доган ще се върне в НДК и дали ще сдаде ДПС, предстои да разберем.

Очаквайте подробности!