Провали се държавното по стрелба в Пловдив

Спорт

19-01-2013, 13:12

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Домакините от Тракия отложиха шампионата заради бойкот на 14 клуба

Държавното лично-отборно първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрастови групи в Пловдив се провали, разбра Plovdivutre.bg. Надпреварата под тепетата трябваше да се проведе от утре до 25 януари в новата зала по спортна стрелба в двора на СОУ "Братя Миладинови".

Домакините от Тракия обаче отложиха провеждането на шампионата. Причината е бойкотът на 14 клуба от страната. Те отказаха участие заради безпаричие и спряното финансиране на Българската федерация по спортна стрелба.

Както Plovdivutre.bg многократно написа, спортното министерство спря да отпуска средства на федерацията по стрелба заради съмнения в злоупотреби. Атаките бяха насочени и към президента на федерацията Камен Шишманов, който е и шеф та Тракия (Пд).

При така създалата се ситуация, ръководството на Тракия счете за безсмилено при тези условия да провежда държавното първенство и да харчи и без това мизерните финансови средства, с които разполага от спонсори.

Вместо национален шампионат, пловдивчани ще организират от утре открит национален турнир, в който може да участва всеки състезател, но индивидуално. В този надпревара ще се пуснат всички 85 състезатели, с които тракийци смятаха да участват в държавното първенство.