Делегати жадни за кръв

Животът

19-01-2013, 16:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съседи на Енимехмедови: Октай убиец? Не вярвам

Официална толерантност към насилието ли е побоят над похитителя на Доган?

Соколът стана светец, а една партия набра много точки, без дори да има драскотина... Това е резултатът от днешното нападение над Ахмед Доган от бургазлията Октай Енимехмедов.

Може и това изобщо да не е така и аз да бъркам, но с газов пистолет убийство трудно би могло да се случи, освен ако въпросният похитител не го разбие в главата на жертвата и не пробие черепа му. 

Това, което е факт обаче е членството на България в Европейския съюз и част от претенциите, които изхождат от това присъединяване са за справедливост, толерантност и мир.

Цяла България видя как членове и симпатизанти на политическа сила бият до кръв едно момче, било то нападател, фен, похитител или убиец. Всеки е невинен до доказване на противното, а според Европейската конституция посегателството срещу живота и здравето било то и на престъпник е равно на престъпление.

Линч в нормална демократична и правова държава е напълно недопустим. Може този акт да бъде определен като опит за убийство, като добър политически ход или гневна реакция на цяла малцинствена група. Жестокостта на масата делегати е също толкова осъдителен акт.

Делегати с различни размери скочиха пред очите на милиони българи  на "похитителя с газов пистолет". 

Деца, възрастни хора, бременни жени гледаха по всички национални медии грозна, брутална, кървава сцена. Действие, което може да се окаже далеч по-осъдително и критикувано от самия акт на нападение върху лидера на ДПС.