Ритъм терапевт представя книга в Бургас

Животът

20-01-2013, 06:04

Снимка:

burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мартин Иванов ще проведе и барабанна терапия за деца с аутизъм по време на събитието

Терапевтът Мартин Иванов ще представи книгата си "Алхимия на ритъма" в Бургас на 29-и този месец. Книгата е пълна с прозрения и синтезира древното познание за числата, ритъмът на дишането и сърцето, собственото ни настройване към големите вселенски вибрации, взаимодействията ни с хората и природата около нас. 

"Алхимия на ритъма" е предназначена за всички, които желаят да осмислят нашето място в космическата партитура и да получат идеи и знания за това как пълноценно да участват както в композирането на живота си, така и в изпълнението на съкровените си идеи", казва авторът. 

Книгата е предназначена за специалисти в сферата на психологията, психиатрията, педагогиката, логопедията, социалните дейности, представителите на благотворителни организации, както и за хора, които се интересуват от духовни и терапевтични практики, личностно развитие и самоусъвършенстване.

След представянето й ще има практически сеанс, в който участниците ще ще могат да се докоснат до различни видове ударни инструменти и да се включат в една позитивно зареждаща алхимична ритъм сесия. Събитието е от 19 часа в Танцова Академия – "Бална зала", к-с "Славейков".

Преди това от 17,30 часа ще се проведе благотворително барабанна терапия за деца с аутизъм.  В рамките на 30 минути Мартин Иванов ще проведе курс, предназначен за родители на деца с аутизъм. 

"Докато удрят барабанчетата с помощта на родителите си, децата се увличат в един ритъм, а така увличат и съзнанието си в друго състояние, което им помага да развият необходимите им за живота умения", разказва за метода ритъм терапевта.

Събитието се провежда за втори път в града. Както Burgasutre писа 17 деца и родителите им имаха възможността да се запознаят с метода в началото на април миналата година.