Мегапродукцията "Хензел и Гретел" по кината от петък

От няколко дни по салоните се върти и свръхестественият трилър "Мама"

Прключенското фентъзи "Хензел и Гретел: Ловци на вещици" ще зарадва любителите на зрелищните ефекти и черния хумоер още този петък, когато е премиерата на лентата в CinemaCity. Филмът е динамичен, суров и мрачен прочит на познатата история за брат и сестра, изоставени в гората и случайно попаднали в бонбонената къща на зла вещица.

Лентата проследява порастналите Хензел (Джереми Ренър) и Гретел (Джема Артъртън) 15 години след като едва са се изплъзнали от ръцете на вещицата.

Отлично обучени и безстрашни професионални ловци на глави, експерти в откриването и убиването на вещици, двамата са силни бойци, отдадени на каузата и на грижата да се закрилят взаимно.  

Наети да помогнат на жителите на малко градче, от ловци Хензел и Гретел се превръщат в плячка и ще трябва да се изправят срещу зло, много по-силно от вещиците...тяхното собствено минало.

От миналия петък пък почитателите на седмото изкуство могат да се потопят в света на киното със свръхестествения трилър на Гилермо дел Торо "Мама". Лентата разказва завладяващата история на две момиченца, изчезнали в гората в деня на убийството на родителите си. Когато са спасени години по-късно и започват нов живот, те откриват, че някой или нещо все още иска да идва да ги завива вечер.

Преди пет години сестрите Виктория и Лили са изчезнали безследно от дома си. Оттогава чичо им Лукас (Николай Костер-Валдау) и приятелката му Анабел (Джесика Частейн) ги търсят трескаво. Но когато по чудо децата са открити живи в порутена колиба, двамата започват да се чудят дали момичетата са единствените гости, които са приели в дома си.

Анабел се опитва да приобщи децата към нормалния живот, но все повече се убеждава, че в дома им има злонамерено присъствие. Дали сестрите изживяват травматичен стрес или идва да ги посещава дух? Как момиченцата са оцелели съвсем сами през всички тези години? Докато търси отговори на тези тревожни въпроси, новата майка открива, че шепотът, който чува вечер, идва от устните на смъртоносно присъствие.

Какво още ще гледаме през февруари и март в киносалоните може да видите тук