ГЕРБ - Бургас отказва диспут с опозицията заради такса реклама

Мисия Бургас

20-01-2013, 14:49

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

От СКАТ поискали пари на управляващите за участие в разговор за референдума

ГЕРБ - Бургас отхвърли покана на СКАТ, за участие в диспут за предстоящия референдум за АЕЦ "Белене" по инициатива на БСП, заради дребния шрифт в края на писмото. Според указанието представителите на мнозинството в Бургас в предложението за участие в предаване на СКАТ членовете на ГЕРБ трябвало да заплатят такса, събразно новите рекламни тарифи.

"Странна покана, показваща още по-странна партийна симбиоза, се получи в централния офис на ГЕРБ в Бургас. Собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов отправи писмена покана до представители от ГЕРБ за участие в диспут. С настоящата си инициатива БСП в Бургас реално търси рекламодатели за телевизия СКАТ, чийто собственик Валери Симеонов е лидер на ПП НФСБ", твърдят от ГЕРБ - Бурас. 

Според тях още в края на миналата година е станало ясно, че след провала на БСП на изборите за местен вот, те предприемат отчаяни мерки за да не изчезнат напълно като партия в Бургаска област.

"С тази покана отново доказаха, че са се превърнали в обслужваща партия на регионална формация като НФСБ”, коментира областният ръководител на ПП ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев. 

Преди няколко дни БСП – Бургас организира Кръгла маса на тема: "Провеждане на честен вот – гаранция за демокрацията в България". В нея участваха представители от БСП, НФСБ, НДСВ, СЕК, ЛИДЕР и ВМРО. Различни политически сили се обединиха около твърдението, че ГЕРБ ще използва референдума за АЕЦ "Белене", като тренировка за парламентарните избори лятото, където ще има голяма манипулация на вота.