Новият завод за метровлакове ще осигури 150 работни места

Тук виждаме сърцето на метрото, похвали се Ивайло Московски

Заводът за ремонт на влаковете на софийското метро освен придобивка за града представлява и нови работни места. 150 души ще работят в него, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на корпуса за ремонт на подвижния състав на метрото в София.

откриването на втората линия на метрото в София се движат 42 влакови мотриси. След откриването на този завод и разширението на депото всички тези влакове се обслужват много по-бързо и ефективно. Капацитетът на завода позволява и след купуването на новите 10 мотриси да могат да се обслужват там.

"Това е поредната добра и ефективна инвестиция от ОП "Транспорт", каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Заводът струва 17 млн.лв., но цялата инвестиция е на стойност 27 млн. лв., от самото започване. Общият брой работници е над 400.

"Изключително съм горд с новите машини в завода. Тук виждаме сърцето на метрото. Сега вече се затваря целият цикъл и тези мотриси ще получават обслужване, ремонт, за да могат ежедневно да си извършват работата", добави министър Московски.