Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

20-01-2013, 20:59

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 21 януари

София
В 11:00 часа, в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще дадат пресконференция по повод една година от встъпването си в длъжност.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и изпълнителния директор на Университетската АГ болница „Майчин дом” проф. Виктор Златков ще открият официално напълно реновираната Централна реанимация и Оперативен блок I. На церемонията ще бъде финализиран и проект „Енергийна ефективност” на цялата сграда на най-голямата АГ-болница в страната. Събитието ще се проведе в 11.00 ч. в аулата на „Майчин дом”, ет. 2.

От 11.00 ч. в изложбената зала на Държавна агенция “Архиви”, ул. “Московска” 5, София ще се състои встъпителна пресконференция по повод стартиралия проект: „Разработване, внедряване и оценка на въздействието на усъвършенствана политика в Държавна агенция „Архиви” по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Институтът за исторически изследвания при Българска академия на организира пресконференция за представяне на Проект „България - извори и документи“. Пресконференцията ще се проведе на 21 януари 2013 година (понеделник) от 10:00 часа в Национален пресклуб БТА.

От 10,30 часа в София прес ще се проведе дебат на тема: Необходимостта от развитието на ядрена енергетика в България. В дебата ще вземат участие лидери и представители на редица партии и граждански организации, учени, енергийни експерти. В дискусията ще се включи и Георги Първанов (Президент на Република България 2002 - 2012 г.).

Министър-председателят Бойко Борисов ще даде старт на нова система за приемане и обработка на залози в реално време за хазартните игри, организирани от Българския спортен тотализатор.

Столичният кмет Йорданка Фанъдкова ще посети АГ „Света София” и ще поздрави лекарите в АГ „Света София” на 21 януари – Ден на родилната помощ в 9.30 часа. От 12:00 ч. Фандъкова ще присъства на официалното откриване на болница за репродуктивна и регенеративна медицина „Д-р Щерев”. Церемонията ще се състои в новопостроената болнична сграда на ул. „Христо Благоев” №25 (вход откъм ул. „Св. Тома”).

В Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за доставка на системи от броячи/класификатори за постоянно регистриране на трафика и преносими везни за измерване на осовото тегло в движение. Те са по Проект за рехабилитация на пътната инфраструктура между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие. Офертите ще бъдат отворени в 12:15 часа, в зала 702, в сградата на АПИ.

Годишният отчет за дейността на Главна дирекция „Контрол на качеството на течните горива“ към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор ще бъде представен в понеделник, 21 януари. На пресконференцията ще присъстват председателят на ДАМТН Ангел Ангелов и ръководителят на главната дирекция Петър Костадинов. Представянето ще се проведе от 11.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. Триадица“ 8.

Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” ще бъде представено на пресконференция от 11.00 часа в Пресклуба на БТА.

Пресконференцията на Съюза на демократичните сили, ПП Обединени земеделци и Радикалдемократическата партия в България ще се проведе от 12:00 часа в Пресклуб БТА, бул. Цариградско шосе 49.

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще представи условията за кандидатстване по процедура BG161PO003-1.2.04 „Развитие на приложните изследвания в изследователските организации в България”. Допустими кандидати и дейности, подготовка на проектно предложение, начини за кандидатстване и изпълнение на проекта са темите, които ще бъдат обсъждани на информационния ден в София (21 януари 2013 г.).

В Софийски градски съд от 09.30 часа – 1 състав, НОХД № 1770/2011 ще гледа дело срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ (чл. 219 от НК).

Пловдив
В Пловдивския окръжен съд ще се разглежда търговско дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Вазовски машиностроителни заводи” (ВМЗ) ЕАД по молба на „Механичен завод – Девин” АД. Делото е насрочено за 14.00 часа и ще се разглежда при закрити врата.

Пресконференция на народните представители от КБ Захари Георгиев и Милена ще се проведе от 11.00 часа в Пресцентъра на БСП - Пловдив (ул. Кр. Пастухов 18). В пресконференцията ще участва също Емил Георгиев – национален председател на ПК Екогласност.

Бургас
Бургаска Фотографска Общност, в рамките на MENAR (Middle East & North Africa Region Film Festival, последовател на традицията на „Цветята на Корана” 2009-2012), представя фотографска изложба „Турция през нашите очи”. Подредена във фоайето на втория етаж в ДТ "Адриана Будевска" фотоизложбата се осъществява със съдействието на Община Бургас, под егидата "Бургас – Европейска столица на културата 2019" и ще бъде открита в 17,30 часа.