Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

21-01-2013, 06:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес орисват Анна - първото пловдивско бебе на 2013

Добро утро, Пловдив! Днес температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната максималните ще са между 10° и 15°. В северозападните райони облачността ще е значителна и там ще остане по-студено. Над останалите части от страната облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над южните райони. Там на места ще превали дъжд.

Над планините също ще има променлива облачност. Вятърът ще е силен, по високите части – бурен от юг, югозапад. Максимална температура на 1200 метра в около 10°, на 2000 метра: 3-4°.

Със стихчета и песнички днес ще бъде открито третото издание на образователната кампания за здравословно хранене "Да сме здрави". Стартът ще бъде даден в 10.30 часа в ОДЗ „Боряна” в район Западен. На тържеството ще присъстват кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

След това - в 11:30 часа, в заседателната зала на общината кметът Иван Тотев ще подпише договор с консорциум „УИГ“, спечелил обществената поръчка за консултант на проекта „Устойчив градски транспорт“.

В 11 часа стартира пресконференция на народните представители от левицата - Захари Георгиев и Милена Христова. Срещата с медиите ще се проведе в Пресцентъра на БСП - Пловдив на улица "Кр. Пастухов" 18. На нея ще присъства и Емил Георгиев – национален председател на ПК Екогласност.

За 14 часа днес е насрочено откриването на търговско делото за производство по несъстоятелност на Вазовски машиностроителни заводи ЕАД. Искът е внесен в Пловдивския окръжен съд от Механичен завод – Девин АД. Делото ще се разглежда при закрити врати.

Днес е Бабинден. Затова завеждащият отделениетопо акушерство и гинекология в болница „Пловдив“ д-р Жорж Пелев ритуално ще разчупи пита над главата си. След това с колегите си ще гадаят по парчетата дали тази година ще се раждат повече момичета или момчета. По традиция ръцете на медиците ще бъдат измити. Според обичаите те ще бъдат дарени със сапуни и кърпи.

Тържество за Деня на родилната помощ организират и в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ "Свети Георги". Там в 11:00 ще пристигне и кметът на район Източен - Петър Петров, който ще ориса първото бебе на Пловдив за 2013-та година - малката Анна. Тя се роди в 1.02 часа на 1-ви януари в същата Клиника. Бебето е жител на район Източен и затова честта да бъде неин орисник се пада именно на кмета Петров.

Представители на висшите учебни заведения в Пловдив, на институти и академични звена към БАН, на експериментални лаборатории и неправителствени организации ще се съберат на семинар „ДА работим заедно“, организиран от Областен информационен център – Пловдив. Той ще се проведе днес от 10:00 часа, в заседателната зала на ОИЦ – Пловдив, в сградата на бившия Партиен дом. Там ще бъдат представени възможностите за кандидатстване с проекти по отворената схема „Развитие на приложните изследвания в изследователските организации в България”.