Баби под наем са хит в нета

Най-доброто от печата

21-01-2013, 07:44

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Детегледачките преминават курс за първа помощ

Възрастни бавачки, които пеят песнички, разказват приказки, свирят на музикални инструменти и умеят да провокират детското въображение с танци и творчески игри, станаха хит в интернет.

"Бабите под наем" са на разположение, когато имате нужда от помощ в грижите за новороденото, за детето до 6-годишна възраст и учениците, на които могат да помагат с домашните по математика, химия, физика, български или чужд език.

Всяка „баба под наем” е уникална по своему, а предлаганите услуги са свързани с индивидуалните предпочитания на родителите. Повечето „баби под наем” са завършили начална и предучилищна педагогика или психология. Много от тях са работили или работят в детско заведение, в училище или в специализирани центрове за работа с деца.

Грижите за най-малките включват къпане и смята на памперси, игри за развитие на уменията на малчугана, хранене, масажи за бебчето и дори измиване на детските играчки и детската количка. Освен това бавачките могат да помагат и в домакинството, като перат и простират дрехи, гладят детски дрешки или почистват жилището. 
Детегледачките успешно боравят с интернет и умеят да шофират, а наред с това задължително преминават специален курс за оказване на първа помощ към Българския червен кръст.

Преди няколко години у нас много популярна стана и услугата "мъж под наем" или "съпруг под наем". "Мъжът под наем не мрънка, не досажда, не лежи пред телевизора, не е уморен, не е изнервен и Ви гледа в очите, очакващ следващата задача", пише в описанието на услугата. Мъжът под наем може да се развихри и да поправи крановете на чешмите в къщата, да смени тоалетното казанче, да залепи тапетите и да поправи повредени мебели.

Освен това може да направи преглед на газовата уредба на колата, да провери нивото на маслото и спирачната течност както и да донесе нов акумулатор и да завери гаранцията му.

Любопитно е, че в други държави вече набира все по-голяма популярност наемането на близки и приятели. След справка за доходите и издаване на медицинско свидетелство, в Щатите можете да се сдобиете дори с временна съпруга. А в Япония могат да си вземат цяло семейство за временно ползване.