Безплатно лечение за възрастни в Денталният център към СО

Мисия София

21-01-2013, 10:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Провеждат се и арт-терапии, трудотерапии, екскурзии

Денталният център към Столична община предлага безплатно лечение за хората в домовете, обяви Минка Владимирова, директор на Дирекция "Социални дейности" в общината.

"Когато хората са на преклонна възраст имат по-различни потребности. Домовете организират различни дейности за тях. Има клуб по интереси, където хората могат да рисуват или да практикуват дърворезба, има много плетачи.

Провеждат се арт-терапии, трудотерапии, има певчески състав. Непрекъснато се организират екскурзии и те са най-харесваните от всички други мероприятия", каза Владимирова пред „Фокус“.

По думите й – дарения за домовете за възрастни се правят, не само по празниците.

„Театър „Възраждане” дари билети на дома за стари хора в „Зона Б” 5, така че те ще могат да посетят постановките там. С помощта на дарители непрекъснато организираме тържества по време на коледни, новогодишни, 8-мартенски и много други празници”, посочи Владимирова.

По думите й – няма ограничения за престоя в домовете за възрастни.

„Нямаме преустановено предлагане на социалната услуга, заради други проблеми, освен в промяна на здравословното състояние или ако самото лице не желае да напусне, но досега не е имало случай, в който някой да напусне доброволно старчески дом. Това е показател за качеството на предлаганата грижа в домовете за стари хора”, каза още Владимирова.