Пари и кой да отсервира изправя на нокти двойките

Животът

21-01-2013, 10:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Най-честите кавги са за домакински задължения и как се харчи

Колкото и абсурдно да звучи голяма част от двойките, които делят един покрив, са готови да сложат край на връзката си заради напрежение в кухнята.

Караниците за това кой да сготви и да почисти след храненето са едни от най-честите източници на кавги, поне при британците, сочи ново изследване.

Само паричните проблеми водят до повече дрязги. Иначе една пета от британците познават двойка, която се кара редовно и дори е скъсала заради домакинските задължения.

Ленивостта относно готвенето и чистенето е поставена на второ място след лошата лична хигиена в списъка на причините за скъсване с партньора или партньорката, показва изследването. Рекорден брой двойки са подали молба за развод през януари заради драми, свързани с изневери, финансови проблеми и прекараното дълго време заедно по Коледа.

Но в допитването сред 2000 британци парите били поставени на първо място сред причините, водещи до най-много кавги с 24%.

17% от анкетираните посочили домакинските задължения. Жените се вълнуват повече от мъжете доколко партньорът помага в домакинството.

Близо една трета от анкетираните дами заявили, че биха прекратили връзката си, ако партньорът им никога не си помръдва пръста. Същият процент казали, че възникват спорове относно домакинските задължения, при които 13% от представителките на нежния пол избухвали в плач, а 9% излизали бясно от къщата.