6600 бебока проплакали през 2012 година в София

Мисия София

21-01-2013, 11:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Първенецът сред тях е Първа АГ "Св. София"

Първа АГ болница "Св. София" е една от трите общински болници, в които има родилни отделения, и за 2012 г. тази болница е отличник. Тук са се родили най-много бебета, в сравнение с останалите болници – 3300, обяви кметът Йорданка Фандъкова, която дойде в здравното заведение по повод Деня на родилната помощ - Бабинден.

"За 2012 г. - повече от 6600 бебета са се родили в общинските болници и отделния в София. Това, което общината прави, е да подкрепя екипите на болниците, като стои зад тях и техните идеи и с финансов ресурс", допълни Фандъкова.

Планът на Първа АГ болница "Св. София" за тази година е да бъде открито отделение по неонатология.

"През последните две години успяхме да запазим отделението по ин витро. То е единственото отделение в общината извън частните клиники и то подпомага хората с по-малки възможности", отчете още кметицата.

По думите й в него за 2012 г. са се родили 20 бебета по метода ин витро и са направени 90 процедури.

"Имаше трудни години за болницата, затова се наложи да се намесим няколко пъти, за да може тя да се стабилизира. Някои от общинските болници показаха, че когато има добро управление и подкрепа на общината, те започват да се развиват по-добре", каза Йорданка Фандъкова.