Официално: ТВ7 взе "А" група

Спорт

21-01-2013, 11:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Телевизията ще има първи, трети и четвърти избор за срещите

Фирмата, която държи тв правата за "А" група - „Футбол Про Медиа“, ООД и телевизия ТВ7 сключиха споразумение за излъчване на футболните срещи от родния шампионат. Според договора медията ще предава по три двубоя на кръг, като ще има първи, трети и четвърти избор за мачовете. Вторият избор остава на БНТ, предава Sportline.bg.

Ето и официалното становище на „Футбол Про Медиа“ ООД, разпратено до медиите:

„Футбол Про Медиа“ ООД сключи договор за отстъпване на телевизионни и други права с „ТВ СЕДЕМ“ ЕАД, който ще бъде валиден за футболните срещи от ХVІ до ХХХ кръг на „А“ ФГ на България, сезон 2012/2013 година.

Телевизиите ТВ 7 и ВВТ получиха изключителните права за директно излъчване на три срещи от всеки кръг на шампионата, както и правото на „първи, трети и четвърти избор“ на мачове от програмата, при запазен „втори избор“ на Българската национална телевизия.

Любителите на най-популярния спорт в България ще имат удоволствието да проследят на живо по телевизиите по четири срещи от всеки кръг, което не се случвало от година и половина. Амбициите и идеите на „Футбол Про Медиа“ за широко отразяване на българския футбол, съчетан с традициите и опита на „ТВ СЕДЕМ“ и БНТ ще повишат интереса към родните отбори и ще донесат на зрителите неповторими емоции пред малкия екран.

Още с учредяването си „Футбол Про Медиа“ обеща на професионалните клубове няколко важни неща и стъпка по стъпка ги изпълнява. Компанията осигурява договорените с БФС и ръководствата на отборите от „А“ група финансови средства, сложи край на „затъмнението“ на мачовете от първите десет есенни кръга и търси начини все повече срещи от шампионата да се излъчват на живо.

Убедени сме, че медийните ни партньори от „ТВ СЕДЕМ“, БНТ и Дарик радио ще допринесат значително за реализацията на още едно амбициозно наше обещание – да повишим качеството на продукта „българско футболно първенство“, който има уникален потенциал за развитие заради своята безспорна популярност и водещо място в спортния живот у нас.