Нов скандал! Мургавелко показа среден пръст на Левски

Снимката се разпространява надлъж и нашир в интернет пространството и предизвиква хиляди гневни коментари

Мургав младеж, който позира ухилено до бюст на Васил Левски, показвайки му среден пръст, разбуни за пореден път социалните мрежи.

Снимката се разпространява надлъж и нашир в интернет пространството и предизвиква хиляди гневни коментари.

Някои от потребителите дори се заканват да открият младежа и да го пребият.

"Такива ли малоумници възпитавате? Учителите да си подават оставката, защото са мръсни негодници", коментира потребител в социалната мрежа.

Мургавият младеж, показал среден пръст на Левски, е деветокласник от СОУ "Васил Левски" в Шумен.

"Ученикът ще бъде предложен за наказание. При всички случаи мисля, че той няма да продължи обучението си при нас", заяви директорката Юлия Христова пред в. "Репортер". Според нея случаят е крайно неприятен, но не е показателен за училището й. Тя предполага, че въпросният ром просто е търсил своите 5 минути слава.

"Въпреки това той ще бъде наказан, най-малкото, защото е лош пример за останалите ученици", каза Христова. Тя все още не е разговаряла лично с младежа и отказа да съобщи името му.

За действията му е сезиран и Регионалният инспекторат по образование. Това е поредна случка, при която ученици се гаврят с националните герои на България. Най-фрапантен беше фотосът с две малки дечица, които позираха усмихнато, показвайки среден пръст към портрет на Кирил и Методий.