Не мога да имам бебе! Помогнете

Животът

21-01-2013, 13:08

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

12 причини за проблеми при зачеването

Едни от най-честите причини за проблеми със зачеването включват някои гинекологични заболявания като:

•Синдром на поликистозните яйчници. При наличието му жената страда от нерегулирана менструация, а оттам и до липса на овулация, тъй като процесът на зреенето на яйцеклетката спира посредата.

•Ендометриоза. При нея маточната лигавица се разраства извън матката, което влошава функцията на яйчниците, матката, маточните тръби, а това съответно може да причини затруднения при зачеване.

•ТВБ – тазово-възпалителна болест. При нея се засягат вътрешните женски полови органи, което създава риск от извънматочна бременност, аборт или стерилитет.

•Вътрематочни сраствания. Те са виновни понякога за временната или перманентната неспособност за възпроизвеждане.

•Възпалението или запушването на маточните тръби също пречи на зачеването и водят до извънматочна бременност.

•Болест на щитовидната жлеза пък може да доведе до проблеми с месечния цикъл и овулацията, а оттам и да доведе до временен стерилитет.

Проблеми с образуването на FSH (Фоликулостимулиращ хормон) и LH (Лутенизиращ хормон) от хипофизата, намаленото производство на естроген и прогестерон в резултата на това също и липсата на овулация са причини, които могат стоят в основата на проблемите ви със зачеването, пише още rozali.com.

Твърде високите нива на пролактин също могат да са причини за затруднено зачеване, тъй като настъпват проблеми с овулацията и закрепването на ембриона в матката.

Приемът на някои лекарства, особено хормонални, понякога се превръща в съществен проблем при опити за зачеване.

Прекаляването с кафето и високите дози кофеин в организма, приемът на алкохол и тютюнопушенето се посочват от много специалисти като пречка за успешното възпроизвеждане.

Проблемите със зачеването идват и от възрастта. А също и от твърде ниското или твърде наднорменото тегло, като и в двата случая настъпват хормонални проблеми, а оттам и проблеми със забременяването.