Грозните гаражи от Зона А на “Меден рудник” вече са премахнати

Мисия Бургас

21-01-2013, 14:59

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Започва премахването в Зона Б

Близо 2000, от общо 4000 гаража вече са премахнати, обявиха от Общината. Броят на съборените незаконни подслони за коли са най-много к-с "Меден рудник", като тяхното разчистване тече още от 2007 г ., допълват от местната администрация.

"Почти не се е налагало да стигаме до принудителни мерки. Затова благодаря на моите съграждани от "Меден рудник", които ни съдействат и доброволно премахват гаражите. Те сами виждат, че комплексът става все по-уреден и приветлив. Така ще продължим и занапред", каза кметът Димитър Николов.

Според финансовите си възможности Община Бургас се старае своевременно да благоустроява освободените територии. Например: на мястото на терени, преди покрити с незаконни гаражи, бяха изградени новият покрит пазар, МБАЛ "Черноморска" с общинския медицински център, новата ЦДГ №13 "Надежда".

През пролетта на тази година в Зона А на "Меден рудник" ще започне благоустрояване в междублокови пространства, а по незаконните гаражи в Зона Б ще бъдат разлепени първите призовки от Община Бургас за доброволно премахване.