Арестуваха трима младежи, нападали и обирали в Мировяне

Крими

21-01-2013, 15:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Двама от задържаните са непълнолетни

Трима младежи, извършили грабеж в софийското село Мировяне, са задържани във Второ Районно управление "Полиция", съобщиха от МВР.

24-годишен мъж подал сигнал в полицията, че на 15 януари около 22.30 часа в центъра на селото непознати го ограбили. Те го съборили на земята и му отнели мобилен телефон, електронна цигара и 320 лева, след което са се оттеглили в неизвестна посока.

След проведено разследване е установено, че извършители на деянието са В.К. на 18 години от София, известен на полицията за кражби, и две непълнолетни момчета – 17-годишен от Костинброд и 16-годишен от с. Дерманци, общ. Луковит.

17-годишният е криминално проявен – регистрациите му в полицията стартират от 2006 г. и до момента наброяват 23 за кражби и една за телесна повреда.

Допълнителна проверка е показала, че ден по-късно – на 16 януари, тримата са нанесли побой на 32-годишен мъж от селото и му отнели лична карта, дебитна карта и мобилен телефон.

За двата случая било образувано досъдебно производство. Задържаните направили пълни самопризнания. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура.