Ботев продава Неделев за 1.5 млн. евро

Спорт

21-01-2013, 21:20

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новият договор на Неделев е влязъл в сила от 1 януари, а различното в него е клаузата му за откупуване, която възлиза на 1,5 милиона евро, научи Sportline.bg

Засиленият интерес към младата звезда на Ботев Тодор Неделев е причина за новия договор на халфа, научи Sportline.bg.

По-рано днес спортно-техническата комисия скъса контракта на Неделев и това притесни сериозно феновете на пловдивчани. Оказа се, че става дума за досегашното споразумение на Неделев, а играчът вече е подписал нов договор. Това пред SL потвърди и спортният директор на пловдивчани Александър Александров.

"Какви са тези тъпотии. Няма проблем с Неделев. Той вече подписа нов 3-годишен договор", лаконичен беше Кривия.

Новият договор на Неделев е влязъл в сила от 1 януари, а различното в него е клаузата му за откупуване, която възлиза на 1,5 милиона евро, научи SL. Ако някой клуб предложи тази сума, Ботев няма право да откаже сделката. Иначе договорът изтича през лятото на 2015-а година, а офанзивният халф ще прибира и по-високо възнаграждение.

Цената на Неделев е изненадващо ниска и се очаква да привлече интереса на редица клубове. Тя за сетен път показа футболната несъстоятелност на собствениците на... ЦСКА. Преди дни Иво Иванов заяви, че една от причините за уволнението на Стойчо Младенов е поисканата скъпа зимна селекция. Той визираше Игнасио Варела, Тодор Неделев и Георги Миланов, които според думите му струват 10-12 млн. евро. Имайки предвид, че цената на първите двама е максимум 2 млн. евро, то според сметките на Праховеца Миланов струва 10 милиона от европейската валута.