Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

22-01-2013, 05:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града?

Спокоен вторник, Пловдив! Дано денят бъде по-добър от вчерашния, по-усмихнат!

Времето навън няма да подсказва, че е януари. Сутринта е облачна и влажна, но в града максималните температури по обяд ще стигнат 13 градуса. Според синоптиците утре ще има слънце, в четвъртък – малко дъжд.

Преди години на този ден

През 1873 година Султан Абдул Азис потвърждава смъртната присъда на Васил Левски.

1903 г. — САЩ и Колумбия подписват договор за строителството на Панамския канал.

1973 г. — Върховният съд на САЩ разрешава абортите.

1984 г. — Фирмата Apple представя първия си компютър Макинтош.

1997 г. — С официалното встъпване на Петър Стоянов като президент на България започва традиция, която е последвана от Георги Първанов през 2002 и 2007 г.

На 22 януари 2013 година в Пловдив кметът Иван Тотев и директорът на Регионалния природонаучен музей д-р Огнян Тодоров ще открият  в 10.00 часа най-богатия сладководен аквариум в България. 

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще награди  в 14.00 часа в сградата на министерството областния управител на област Пловдив Здравко Димитров. Той ще бъде отличен за подкрепата си  за честванията на 100 –годишнината от Балканската война и създаването на Втора българска армия. На церемонията награди ще получат и кметовете на София и Сливен  Йорданка Фандъкова и Кольо Милев.

В 10 часа започва сесията на община Марица.

Сред точките в дневния ред е предложение за учредяване на безвъзмездно право на строеж върху общински имот в село Труд за построяване на Спортно-стрелкови коридор. Община Марица е готова да дари и автомобил ВАЗ за нуждите на полицаите от Труд.

На сесията ще се дискутира и предложение за кандидатстване с проект по “Красива България”.

Преди заседанието на съветниците кметът Димитър Иванов кани репортери на първи брифинг.

Областен информационен център – Пловдив открива изложба с детски рисунки от конкурса "Как искам Европейският съюз да промени моя град". Инициативата се прави съвместно с библиотека Иван Вазов.

Експозицията ще бъде подредена във фоайето на библиотеката и ще остане там поне две седмици.

Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти.

"ВиК" ЕООД - Пловдив съобщава на своите потребители, че поради ремонтна дейност в Помпена станция "Север" - І етап днес е възможно да се усети намаляване на налягането по високите етажи в кв. "Кършияка" от 9,30 ч. до 15,00 ч.

Култура

В камерната зала на Драматичния театър от 19 часа може да гледаме постановката Живите от мъртвата махала. В голяма зала по същото време играят Тишина, моля!

На кино

Вървят три премиери: Джанго без окови, Мама и Последната битка.