Ники Михайлов облича за бала бедстващия лекоатлет Йордан Петров

Спорт

22-01-2013, 08:26

Снимка:

личен архив

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вратарят на националите отпусна и месечна стипендия на Данчо

Както стана известно миналата седмица, историята на лекоатлета от Добрич Йордан Петров, който живее в мизерни условия и се хранеше само с по една баничка на ден, трогна вратаря на националния ни отбор по футбол и на холандския „Твенте” Николай Михайлов и той осигури месечна стипендия за цялата 2013 година, както и облекло за 23-годишния младеж.

Разбирайки, че Данчо едва сега завършва училище, тъй като е започнал да учи на по-късен етап от живота си и тази пролет му предстои абитуриентски бал, той веднага се зае със задачата да го облече и да му купи куверта за тази толкова специална нощ в живота на всеки човек.

Съчетавайки идването на лекоатлета до София, за да участва в благотворително състезание, организирано от приятели специално за него, Ники му осигури костюм от луксозен бутик.

“След като Ники ми подаде ръка, постоянно ми се случват чудеса! Той беше призовал от Facebook страницата си и други хора да ми помагат и те наистина го правят. Благодаря му от сърце!”, коментира Йордан Петров.