Бургазлии на протест заради побоя над Октай

Животът

22-01-2013, 11:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нападателят на Доган – брат на Метин от "Танцувай с мен" (ВИДЕО)

Инициативата е национална, шествия ще има в София, Варна, Сливен, Ямбол

Бургазлии излизат на протест в събота заради побоя над Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет към Ахмед Доган.

Само за няколко дни страницата в социалната мрежа Facebook, която апелира за съд на биячите му, събра близо 11 500 последователи.

Администраторите разпространиха серия съобщения вчера за национален протест на 26-и, като за всеки град сборният пунк е пред местната съдебна палата.

“За всички от Бургас! На 26 януари 2013г в 12ч. пред Съдебната палата! Нека всички се съберем и покажем, че разстоянията не ни пречат да бъдем единни!”, призоваха организаторите. Над 300 човека са харесали поста, а 77 са споделили съобщението и на собствените си стени. Последователи на страницата оживено коментират всяка новина около случая и протеста.

Организаторите категотрично заявиха, че проявата в събота ще е мирна, не толерират агресията, а искат да изразят гражданското си недоволство чрез мълчание и с плакати.

“Призоваваме ви протестът да бъде мирен. В никакъв случай да не се нарушава обществения ред. Умоляваме ви да покажем, че ние сме по-цивилизовани от хората, срещу които се борим. Нека изразим позицията си чрез мълчание и плакати”, обърнаха се организаторите към последователите в страницата “Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов”.

Инициативата ще се проведе и в София, Асеновград и Ямбол, Сливен, Търговище. Крумовград, Варна, Кърджали, Шумен, Габрово.

Метин Енимехмедов също поиска съд за хората, които налагаха с ритници брат му. От страницата си в социалната мрежа Метин посочва и конкретни личности участвали в побоя над Октай. Един от тях е Джамисет Джафер, общински съветник от ДПС.

Още по темата тук