Млад измамник граби земи с фалшиво пълномощно

Крими

22-01-2013, 11:45

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сдобил се с 296 дка земеделски имоти по схемата

Брилянтна схема за измама е приложил 28-годишен мъж от Горна Оряховица.

Той се е сдобил с 206 декара чужди земеделски земи чрез използване на фалшиво пълномощно, съобщиха от МВР.

На 16 май миналата година 28-годишният младеж, който е криминално проявен и осъждан за измама и неправоспособност, 61-годишен търновец с множество криминални и съдебни регистрации и възрастен мъж с неустановена самоличност, който се представил за 90-годишен мъж от София, отишли в кметството в стражишкото село Мирово.

В присъствието на старши специалист от служба ГРАО извършил нотариална заверка на представеното от тях пълномощно, с което представилия се за 90-годишния мъж, уж упълномощавал търновеца да се разпорежда със собствените му 206 декара земеделски земи, находящи се в землището на свищовското село Алеково. Два дни по-късно 61-годишният мъж е използвал пълномощното пред нотариус в крайдунавския град и продал срещу фиктивна сума от 113 000 лв., от името на собственика земите.

От проведените действия по разследването е установено, че горнооряховчанинът е взел данните за фалшивото пълномощно от истински такъв документ, с който упълномощил русенска фирма да обработва земите му.

Вчера 28-годишният младеж беше привлечен в качеството на обвиняем, за извършване на документна измама в големи размери. Работата по случая продължава.