Ченгета по сигнал за скандал, откриват саксии с канабис

Домашната оранжерия била в мазе на къща в Костинброд

Полицията в Костинброд получила вчера следобед сигнал за семеен скандал в частен дом. 46-годишен мъж, който живеел с двете си деца, стабилно почерпен и в неадекватно състояние, налетял да бие 22-годишната си дъщеря. Тя не изпълнила поръчката да му купи цигари и мъжът нахлул в стаята й, потрошил мебелите, с нож разпорил дюшека на леглото й.

При вида на униформените избягал. Полицаите започнали да претърсват къщата. Когато слезли на приземния етаж, 23-годишният син започнал горещо да ги разубеждава, че няма начин баща му да се е скрил там. Странното му поведение веднага усъмнило полицаите и въпреки увещанията на младежа, те влезли в помещенията.

Вместо бащата обаче, пред погледа им се открила домашна оранжерия с канабис. В една от стаите на пода старателно били подредени 18 саксии с по един стрък канабис с дължина на стъблото около 40 см.

Над засажденията била монтирана лампа, а над нея ламарина, която да отразява светлината върху стръковете, електрически радиатор пък осигурявал благоприятния растеж на растенията.

В друго помещение полицаите попаднали на 18 пластмасови чашки с канабисови растения за разсад.

Тримата обитатели на къщата били задържани за 24 часа. Бащата и дъщерята са освободени след разпит, но в ареста останал синът, който има регистрации за криминални прояви.

Пред разследващите той признал, че отглеждал канабиса за лична употреба.

Образувано е досъдебно производство по случая, уведомена е районната прокуратура. Работата по пълното документиране на случая продължава.