Президентска сбирка: Плевнелиев събра Желев, Стоянов и Първанов (СНИМКИ)

Политика

22-01-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тази среща показва приемственост и уважение, подчерта настоящият държавен глава

"За мен е истинско удоволствие да попия опита да чуя мъдрите думи на предшествениците", заяви президентът Росен Плевнелиев, който се срещна с предшествениците си Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов на "Дондуков" 2.

"Не сме с амбицията да вземаме решения на тъмно, а имаме човешката нагласа като хора, които работят за българската държава, които имат мнение и съзнават, че нашето общество понякога е разделено, за това имаме голямата идея веднъж в годината на тази дата да говорим като хора, които имат отношение към България и които работят за нея", допълни Плевнелиев.

Той посочи, че президентите са се събрали по тема, свързана с историята на президентството и с България, "с излагането на визията и проблемите, с които се сблъскваме като държава".

"Българската Коледа показа също, че българските президенти могат да бъдат заедно в благотворителността и в подобни прояви занапред", даде за пример настоящият държавен глава и увери, че след година на 22 януари отново ще покани предшествениците си на среща.

По думите на Пленнелиев тази среща на президентите има за цел да покаже приемственост, уважение и отношение към българския народ.

От името на поканените президенти говори Желю Желев (1990-1997 г.), който благодари на Плевнелиев  и определи идеята за срещата като смислена, защото става дума за натрупан опит от страна на тримата президенти преди него.

Желев даде пример с практиката на американската администрация, според която открай време се пращат президентите на различни мисии по света, за да свършат работа в полза на страната си.