Пипнаха дилъри-рецидивисти в София

Крими

22-01-2013, 15:37

Снимка:

МВР

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Единият бил погълнал 8 топчета с дрога

Полицията неутрализира група, разпространявала наркотици на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалистите установили организатора на престъпната група - 32-годишен мъж и дилърите - 27-годишен от с. Пчелни и 20-годишен младеж от с. Катунци.

Те са криминално проявени - единият за кражби, изнасилване и осъждан, другият – за кражби и противозаконно отнемане на МПС, а третият е регистриран за кражби.
27-годишният мъж се снабдявал с наркотиците от безистен в столицата. При претърсването му криминалистите открили черен плик с 26 полиетиленови топчета с прахообразно вещество. След оказана съпротива и опит за бягство, той е бил задържан.
На друг адрес в столицата са задържани организаторът, 33-годишната му приятелка и леля ѝ. При залавянето му полицаите установили, че той е погълнал 8 полиетиленови топчета.
Последвали претърсвания на адресите, на които пребивават задържаните. От там били иззети множество мобилни телефони, SIM карти и пари.
Експертна справка показала, че иззетите 38 полиетиленови топчета съдържат хероин с тегло 4.51 грама и 0.09 грама кокаин.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК. На тримата са им повдигнати обвинения и с прокурорско постановление са задържани за 72 часа.