За пръв път: ученическа стипендия за успехи в спорта

Мисия София

22-01-2013, 16:55

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Тя е еднократна и се връчва на 17 май

За първи път се учредява стипендия за високи постижения в областта на спорта за ученици в столични, общински, държавни и частни училища от 1 до 12 клас.

Това съобщи Роберт Янакиев, председател на Постоянна комисия за децата, младежта, спорта и туризма в Столичния общински съвет.

"Кандидатстващите за стипендия трябва да са били класирани на първо, второ и трето място на балкански, европейски и световни първенства, както и на световни купи или олимпийски игри", каза Янакиев.

Той уточни, че стипендията се връчва по повод 17 май – ден на Българския спорт. "Стипендията е еднократна и левовата ѝ стойност е скромна, но това винаги може да се коригира във времето, когато има възможност", поясни той.

"Появата на нашите ученици-спортисти на този форум, номинацията им и връчването на стипендията от кмета на София Йорданка Фандъкова ще бъде знак на признание към тяхното упорство и се надявам това да ги окрили и да бъдат много по-активни след спечелването й", подчерта той.

Спечелването на подобна стипендия ще създаде самочувствие у спортистите и ще им даде възможност да бъдат по-добри в своите бъдещи изяви.