Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

22-01-2013, 20:58

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 23 януари

София
Президентът Росен Плевнелиев ще даде традиционния прием за ръководителите на дипломатически мисии, акредитирани в Република България.

В 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 9.00 часа в зала „Сцена 17”, бул. „Ал.Стамболийски” 17 Министерство на културата организира информационна среща за заинтересованите български градове за представяне на инициативата на ЕС „Европейски столици на културата”.

В 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

В 9.00 часа 33 състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение
на мярката за неотклонение на Христо Върбанов Василев, известен като Папата.

В 10.00 часа на „Дондуков” 2 вицепрезидентът Маргарита Попова и представители на Комисията по българско гражданство и българи в чужбина и Комисията по предоставяне на убежище, ще представят отчет за дейността си през периода 23 януари 2012 г. - 22 януари 2013 година.

От 10.30 часа в зала „Триадица” на „Гранд Хотел София“ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще връчи 26 договори по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Сърбия на обща стойност 7 928 065 евро.

В 11.00 часа в пресклуба на Националния стадион „Васил Левски” ще се проведе пресконференция на тема „Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина” - учебните заведения търсят спортисти”.

От 11.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе среща на Парламентарната група на коалиция за България с посланиците на европейските страни и НАТО.

В 12.00 часа в Софийски градски съд ще бъде обявена присъдата по делото срещу Светослав Мичев, бивш председател на Държавна агенция за бежанците и Нарцис Димитров.

В 13.00 часа в официалната зала на Столична община комисиите по стопанска политика и по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет ще проведат съвместно заседание, на което ще изслушат ръководството на „Топлофикация – София”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на „ДНЕС”

От 14.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на ВМРО.

Варна
В 13.00 часа в зала „Варна” кметът на община Варна Кирил Йорданов ще се срещне с Ирина Димитренко – консул, ръководител на мисията на Украйна във Варна, след официалното й встъпване в длъжност.

Велико Търново
В 11.00 часа в музей „Възраждане и учредително събрание“ заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще присъства на представянето на туристически пътеводител „Опознай родния край”.

Враца
От 17.00 часа на площада във Враца лидерът на БСП Сергей Станишев ще раздава брошури и ще обяснява на хората защо е важно да гласуват с ДА на референдума. В 18.00 часа в голямата зала на общината ще започне срещата на Станишев с граждани.

Пирдоп
От 18.00 часа Георги Първанов (президент на Р България 2002-2012) ще посети Пирдоп, където ще проведе среща с обществеността, посветена на референдума за бъдещето на ядрената енергетика в България.

Смолян
От 10.30 часа в 247 зала на община Смолян ще се проведе пресконференция на кметът Николай Мелемов.

Сопот
В 18.00 часа ще се проведе среща-дискусия на тема „Възможно ли е работническо самоуправление във ВМЗ-Сопот”.

Ямбол
От 15.00 часа в зала 203 на община Ямбол ще започне заседание на Обществения съвет по култура към кмета на община Ямбол Георги Славов.