bTV скача срещу Магърдич Халваджиян

Животът

22-01-2013, 21:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продуцентът купил "Ягуар" на жена си с пари от еврофондовете, намекват в предаване на медията

Нов скандал избухна между Магърдич Халваджиян и bTV. На 16 януари в предаването “Преди обед”, излъчвано по телевизията, гостенката Соня Момчилова заяви , че един тв продуцент е купил на жена си “Ягуар” с пари от еврофондовете, пише novini.bg.

След това изказване, телефонът на Халваджиян прегрял от обаждания на журналисти, които го питали дали наистина е купил ягуар на съпругата си Кремена. Продуцентът се почуствал засегнат и решил, че е редно медията да му даде глас и той да обясни позицията си. Халваджиян поискал право на отговор и пратил писмо на БТВ. В него той настоявал да бъде чута и неговата позиция, но засега искането му не било изпълнено от медията. Това е принудило тв продуцентът да прати писмо до Съвета за електронни медии, където също обяснил мотивите си.

В нито едно предаване на БТВ не е споменавано името му, нито е било некоректно към него, обясниха от телевизията. Войната между Халваджиян и телевизията стартира през април 2012 година. Тогава продуцентската къща на Халваджиян обвини БТВ в цензура и свали предаванията си "Господари на ефира" и "Пълна лудница" от екран. От своя страна медията настоя, Халваджиян да се откаже и от другите си проекти в телевизията – "България търси талант" и "Седем часа разлика".