Марешки: Още не съм решил дали да купя Локо

Спорт

22-01-2013, 17:50

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Имаме няколко спорни моменти с Коко Динев, но от месец не можем да се срещнем, заяви аптекарският бос

Финансовият благодетел на Локо Веселин Марешки даде обширно интервю пред Канал 3, в което за пореден път призна, че още не е собственик на черно-белите и ще решава на по-късен етап дали да вземе клубните акции. Атпекарският бос обаче в прав текст обяви, че има сериозни разминавания с предишния собственик на смърфовете Коко Динев.

"Г-н Динев ме уверяваше, че бюджетът на клуба е 1,5 млн. лева. За първата си година на Лаута обаче аз ще осигуря между 3 и 4 милиона лева, така че си направете сметка дали давам пари или не. Одитът почти е приключил, но имаме няколко спорни момента, свързани с договори за задължения към клиенти на г-н Динев. От месец правим опити да се срещнем с него, но не успяваме. Впоследствие ще взема решение дали да прехвърля акциите на мое име или не”, каза Марешки.

Plovdivutre.bg проучи, че става въпрос за фиктивни заеми, които по документи близки до Коко Динев фирми са отпускали на Локомотив (Пд). Сумата от подобни договори е около 500 000 лева.

С други думи Динев е осигурявал пари за издръжката на смърфовете, но средствата не са били негови и сега Марешки ще трябва да ги връща.

Ето какво още каза варненският бизнесмен пред Канал 3:

Няма какво да коментирам анонимната декларация, която се появи в една жълта медия. Подобни анонимки не могат да развалят отношенията ми с феновете. Премиите, които съм обявил, са допълнителен бонус за футболистите, извън техните месечни заплати. Сумите са за реално изпълними цели. Ясно ми е, че не можем да станем европейски шампиони.

Каквото са ми поискали треньорите за селекция, съм го изпълнил. Сигурен съм, че с този отбор напролет ще постигнем още по-високи резултати.

Гарантирам, че стадион „Локомотив” ще има осветление, макар, че с това на този етап се занимава общината.

Ако феновете искат да вървим заедно напред ръка за ръка, ще изпълня ангажиментите, които съм поел за стадиона и базата. Благодаря на феновете за търпението, с което се отнасят към мен и отбора. Поздравявам ги.