Guns N' Roses пускат филм в 3D

Арт и Стил

23-01-2013, 10:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това вече направиха Металика, Кейти Пери и U2

Гънс енд Роузес съобщиха, че ще направят концертен филм в 3D формат въз основа на тяхно шоу от 12-те им концерта в Лас Вегас миналата година.

С това те следват стъпките на U2, Кейти Пери и Металика, които също създадоха подобни филми.

Филмът ще излезе в кината, по телевизията и на DVD по-късно тази година, съобщи групата на официалната си страница във Фейсбук. Концертният филм Appetite for Democracy бил направен на 3D от компанията Рок Фюъл Медия.

"Не е като да си на концерта, но е следващото най-хубаво нещо. Триизмерният формат дава много на един концертен филм. Много е впечатляващо, виждате повече от сцената на един голям концерт", заяви Уенди Мичъл, главен редактор на Стрийн Дейли.

Концертните филми с големи музиканти се превръщат в голям бизнес. Майли Сайръс и тийн групата Йонас Брадърс направиха концертни филми в 3D, а филмът на Джъстин Бийбър Never Say Never се превърна в най-доходонодния музикален концертен филм в САЩ с приходи от 98,6 милиона долара в цял свят.

Кейти Пери пусна документалния филм Katy Perry: Part of Me, който проследява живота й на сцената и извън нея през юли 2012 г. Той донесе приходи от 32,4 милиона долара в цял свят и е четвъртият най-доходоносен концертен филм на всички времена. През 2008 г. Ю Ту създадоха филма U2 3D, разказващ за световното им турне Вертиго от 2006 г., а рок бандата Металика съобщи, че ще пусне филма Through the Never на 9 август тази година