Допълнителни билети за концерта на Дизи Гилеспи бенд

София Лайф

23-01-2013, 13:52

Снимка:

PR

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пропуските за джаз шоуто на 15 февруари свършиха почти месец преди събитието

Предстоящият концерт на секстета Dizzy Gillespie Afro Cuban Experience, на един от най-влиятелните музиканти в джаза - Дизи Гилеспи, предизвика небивал интерес сред българските меломани.

Поради изчерпване на билетите, почти месец преди музикалното събитие, от днес в продажба са допълнителен ограничен брой пропуски. Те ще бъдат на цени от 35 и 45 лева и ще бъдат налични в мрежата на Ивентим и касите на НДК.

На 15 февруари в Зала 3 на НДК бендът ще свири най-известните джазови пиеси на Дизи Гилеспи, начело с дългогодишния му басист и музикален директор Джон Лий. На сцената ще се качи и перкусионистът Мачито джуниър, записал с Дизи емблематичната плоча Afro Cuban Jazz Moods от 1975 г., заедно със своя баща и куп други знаменитости на афро-кубинския джаз.   

Европейското турне на Dizzy Gillespie Afro Cuban Experience, чиято музикална спирка е и София се провежда в 18 страни, сред които са Великобритания, Италия и Германия. Музикантите пристигат на 15 февруари от Франкфурт, а след шоуто отлитат за Париж.

По време на концерта в София ще видим и автентичния крив тромпет, модел на Дизи Гилеспи, на който тромпетистът Фреди Хендрикс ще свири своите джазови сола.