На купон иди, хапче вземи и... умри!

Животът

23-01-2013, 19:00

Снимка:

Daily mail

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето какво причиняват наркотиците (СНИМКИ)

През последния месец петима умират след употребата на "Dr. Death"

Предполага се, че супер силното екстази, известно като "Dr. Death", стои зад поредица от смъртни случай сред млади хора по света. Пет души починаха през последния месец – трима от тях, само няколко часа след поемане на хапчето, съобщава "Дейли мейл".

Какво представляват хапчетата "Dr. Death"? Те са розови и маркирани с буквата М, подобна на тази на МакДоналдс, други са лилави, зелени, жълти или сини. Химическото им име е PMMA. Също като екстазито, действат на тялото като контролират температурата и може да доведат до инфаркт. По-малко от половината от едно хапче може да покачи кръвното налягане, температурата и сърдечната честота.

Хапчетата се продават в клубовете на Острова за по-малко от 3 паунда, като дилърите твърдят, че е подобна по качество на екстази. Но "Dr. Death" е около пет пъти по-силно, а и действа по-дълго от екстазито, води до вземането на хапче след хапче и... смърт.

Първата жертва на "Dr. Death" е 20-годишната британка Шарлът Уудиуис, обещаваща студентка последна година. Тялото й било намерено на 22 декември м.г. в апартамент в графство Дарбишир. Погребението й било едва вчера, властите късно освободили трупа й.

Втората жертва е 18-годишният Дейл Йетс, починал на 23 декември.

"Толкова много деца вземат тези наркотици за развлечение, но те всъщност не знаят какво има в тях. Те ходят по партита, виждат, че приятелите им ги вземат, тъй че и те също пробват, но не осъзнават, че си играят на Руска рулетка. Тези хапчета са смъртоносни и всеки, който ги прави трябва да бъде хванат и заключен", споделя през сълзи бащата на мъртвото момче.

В началото на година PMMA беше свързан и със смъртта на осем души, празнуващи в Канада, регистрирани са и смъртни случай в Ейре, Норвегия и Дания.

"Dr. Death" май превзема Европа.