Ученичка от Велико Търново успя да обиколи 100-те национални обекта

Тя получи златна значка като награда

Златна значка за покоряване на 100-те Национални туристически обекта получи единадесетокласничката от Велико Търново Анелия Ангелова по време на представянето на туристически пътеводител "Опознай родния край" във Велико Търново.

Тя прие наградата си от изпълнителния секретар на Български туристически съюз Венцислав Удев. В приветственото си слово Удев каза, че Национално движение е уникално, единствено в света и към него се проявява голям интерес. В него участват не само българи, а и чужденци. Удев даде за пример виетнамския посланик, който е събрал 100-те печата от обектите и допълни, че все повече японци, чехи, сърби, гърци, македонци проявяват интерес. Всеки, който посети България, посочи Удев, проявява интерес към това движение.

От 2003 година, когато започва инициативата, до днес участниците в Националното движение са над 555 хил. души. Всеки участник, който посети обектите по 17-те маршрута, ще получи специална значка на областта, а този, който колекционира 17 марки ще получи книжка безвъзмездно за 100-те национални обекта, заедно с пътеводител, и ще му бъдат създадени условия да продължи напред и да посети другите обекти в България.