БСП иска ревизия на фондация "Пловдив 2019"

Мисия Пловдив

23-01-2013, 18:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съветниците събират подписи за извънредна сесия

Подписка с искане за извънредна сесия, на която да бъде изслушан Управителният съвет на  Фондация „Пловдив 2019”, започват съветниците на БСП.

Исканията на социалистите са три – отчет на ръководството на фондацията за досегашната дейност; приемане на програма за работата й през 2013-та година и актуализиране на списъка от общественици, подкрепящи каузата Пловдив да бъде европейска столица на културата през 2019-та година.

Спечелването на  надпреварата за културна столица  на Европа от Пловдив не е политически проект, а кауза на всички пловдивчани, подчерта съветникът и бивш областен управител Тодор Петков. Според него градът ни не само заслужава тази чест, но това ще му даде възможности за ново развитие. Въпросът е не да се разделяме, а да търсим консенсуса, посочи мотивите Петков.

Като член на Комисията по култура към пловдивския общински съвет, той счита, че културният календар на Пловдив за тази година повтаря събитията от предходната.  Няма обновление и разширяване с нови и интересни  инициативи, обясни съветникът от БСП и направи  конкретно  предложение за международен фестивал на дипломанти, които се занимават с киноизкуство. 

За извънредна сесия са необходими 17 подписа, а след събирането им в едноседмичен срок председателят на Общинския съвет е длъжен да свика извънредната сесия, каза председателят на групата съветници от БСП Николай Радев.