Мъри: Домовчийски е добре дошъл в Ботев

Спорт

23-01-2013, 20:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Той и Валери Божинов трябва да помислят дали искат да играят футбол, смята треньорът на канарите

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов каза интересни неща за селекцията на тима след днешната контрола с Чавдар Етрополе (2:0).

"Ако има възможност да привлечем някой класен футболист, ще помислим по въпроса. Като визитка и класа, привличане на Валери Божинов мисля, че щеше да е от полза на отбора. Не мисля, че Валери Домовчийски има желание да се връща в България, но ако иска, ще бъде добре дошъл в Ботев. Валери Домовчийски и Валери Божинов трябва да помислят дали искат да играят футбол и къде да го направят", обяви Мъри пред "Дарик”.

Специалистът предложи съкращаване на лятната пауза в първенството. Според него новият сезон трябва да започва почти веднага след края на стария.

"Трябва да се помисли може би за по-малка почивка през лятото и да има само една подготовка, за да няма спад във формата", обясни Стоилов.

"Може би веднага след като завърши първенството през лятото, трябва да започва следващият сезон - да има само една седмица почивка например. Говорил съм с мои колеги по темата, че трябва да има непрекъснат цикъл, а не да се чудим къде да тренираме и да ходим на подготовки. Нашите футболисти повече време тренират, отколкото играят. Тук 5 месеца се играе, 6 месеца се почива и се води подготовка. На другите места се плаща на футболистите да играят по 10 месеца".

Относно представянето на Ботев в контролата с Чавдар (Етрополе), треньорът коментира:

"В сравнение с първия мач отборът показа леко израстване и трябва да продължим напред по същия път. Видя се по-голяма концентрация. Не съм привърженик на крайните мерки, но когато няма развитие, трябва да търсим промяна в климата и желанието за игра. Това не се получи и затова трябваше да има крайни мерки. Надявам се оттук-нататък да няма крайни мерки".