Жега! В Пловдив измериха температурен рекорд

Мисия Пловдив

23-01-2013, 20:34

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Живакът днес скочи до 14.5 градуса

Два положителни температурни рекорда са измерени за днешния 23 януари, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Рекордите са измерени в Пловдив - 14,5 градуса и в Сандански - 16,4 градуса. Предишните рекорди са били в Пловдив - 14,2 градуса през 2009 година и в Сандански - 15,5 градуса през 1993 година.

През нощта ще преобладава ясно време, но около и след полунощ, облачността ще се увеличава. В североизточните райони ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Минимални температури – предимно между минус 1 и 4 градуса.

 В четвъртък до обяд облачността ще обхване цялата страна и от юг-югозапад ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване повечето райони, с изключение на североизточните. Значителни количества се очакват в Рило-Родопската област, предаде bTV. Ще духа слаб южен, в Източна България – югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса.

През нощта срещу петък валежите ще обхванат североизточните райони от страната, но от югозапад ще намаляват и постепенно ще спират.