Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

23-01-2013, 21:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 24 януари

Пампорово/Чепеларе
Президентът Росен Плевнелиев ще посети Пампорово и Чепеларе. Държавният глава ще наблюдава Европейската купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Пампорово и ще награди победителката в състезанието. Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с кметовете на Чепеларе и Смолян, Тодор Бозуков и Николай Мелемов, както и с областния управител на Смолян Стефан Стайков.

София
В Министерски съвет премиерът Бойко Борисов ще се срещне с евродепутата Ребека Хармс. На срещата ще присъства и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

В 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 9.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Пеньо Мангъров.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

В 10.00 часа на „Дондуков” 2, вицепрезидентът Маргарита Попова и председателят на Комисията по помилването Ива Пушкарова ще отчетат на пресконференция дейността на Комисията през изминалата година.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

От 10.00 часа в Жълтата зала на Radisson Blu Grand Hotel, пл. „Народно събрание” 4 ще бъдат представени годишните резултати от дейността на Visa Европа в България.

В 11.00 часа на брифинг в Националната служба за охрана, бул. „Черни връх“ № 43, началникът на службата бригаден генерал Тодор Коджейков ще представи резултатите от вътрешната проверка по случая с инцидента с Ахмед Доган.

От 11.00 часа във Виваком Арт Хол, ул. „Гурко” 4, София) Фондация „Заедно в час” и Европейският институт за стратегии и политики (ESPI) организират публична дискусия на тема „Инвестиции в българското училищно образование: предизвикателства и възможности”.

От 11.00 часа в сградата на Камарата на строителите в България ще се състои пресконференция по проект „Осигуряване на безопасни условия на труд в „Нактайм“ ЕООД“, BG 051 PO 001-2.3.02 Безопасен труд, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

От 11.00 часа в Конферентната зала на хотел „Анел” в София, бул. „Тодор Александров” № 14 вестник „Свободен народ” организира първата среща на инициативата „Заедно за честни избори 2013“. От 14.00 ч. ще се проведе пресконференция.

В 12.30 часа на пл. „Княз Александър I" (стълбите на бившия Партиен дом) Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” ще направи арт акция.

От 12.30 часа в София, пресклуб „България”, Национален стадион „Васил Левски”, ще се проведе Национална пресконференция по случай изпращането на българската делегация за участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в ПьонгЧанг (Република Корея).

От 14.00 часа в салона на Столично управление „Пожарна безопасност и защита на населението” на ул. „Екзарх Йосиф” № 46 ще се проведе тържествената церемония по награждаване на победителите в областния етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2012”.

От 17.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще се проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Юрий Николаевич Исаков.

От 18.00 ч. в Зала „Йерусалим” на „Еврейския културен дом” в София, бул. „Александър Стамболийски” 50 ще се проведе мултимедиен литературно-музикален прочит – пърформанс, посветен на 10-годишнината от връчването на Нобеловата награда за литература на унгарския писател Имре Кертес.

От 18.00 часа пред Паметник на Съветската армия в София ще се състои митинг-концерт под надслов „НЕ на енергийната окупация!“

От 18.00 ч. в сградата на посолството, бул. „Михай Еминеску” № 4 ще се проведе Румънска културна вечер и промоция на книги преведени от румънски на български език и издадени през 2012 г.

От 18.00 часа в Централния военен клуб – тържествена зала на ІІ етаж ще бъдат представени две книги, свързани с дейността на ген. Ангел Марин.

От 18.30 часа в зала „Пеша Николова" на Център за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дебат на тема: „Бойкот" или „Не". Референдумът и капаните на (пряката?) демокрация.

От 19.00 ч. в Централния дом на архитекта (ул. „Кракра” 11) ще бъде представена книгата „Непознатата Гóра” от доц. д-р Веселка Тончева.

В 20.30 часа, в хотел „Шератон” (зала „Роял”) министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи награда за най-добър HR директор по време на церемонията на Годишните награди за 2012 г. на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР).

От 11.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема „Обхватът по задължителната застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ПП „Зелените” ще даде пресконференция на тема: „Европейските енергийни политики и мястото на България в тях”

От 12.00 часа в пресклуба на БТА Посолството на Република Австрия и Сдружение „Виенски клуб” ще дадат пресконференция на тема: „Виенски благотворителен бал 2013 (9 февруари 2013 г., София).

От 13.00ч. в Пресклуба на БТА клуб „Икономисти за нова политика" ще даде пресконференция на тема "Наложителни промени във финансовия сектор на Република България".

Кърджали
В 14.00 часа министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов и народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева ще посетят село Звиница, Област Кърджали, във връзка с констатиран случай на Нюкясълска болест по птиците.

Пловдив
От 11.00 часа в Регионален Пресклуб БТА-Пловдив, пл. "Централен" 1 инж. Стефан Цанков, заместник-кмет на Община Марица, официално ще представи проекта „Модернизиране на кариерното развитие на служителите от общинската администрация чрез учене през целия живот”.

Малко Търново
Дирекцията на Природен парк „Странджа“ към Изпълнителната агенция по горите ще представи резултатите от проект „Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията Природен парк Странджа”.

Силистра
Заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова ще открие социални обекти в област Силистра. В 9.30 часа тя ще пререже лентата на Център за социална рехабилитация и интеграция в града. В 11.30 часа ще бъде открит Кризисен център за жени и деца, претърпели насилие в Силистра. В 12.30 часа ще бъде отрит Център за временно настаняване в Силистра.

Смолян
Председателят на БСП Сергей Станишев ще посети Смолян. В 16.30 часа в центъра на града (бул. България 69) лидерът на социалистите ще раздава листовки и ще обяснява на хората защо е важно да гласуват с ДА на референдума. В 17.30 часа ще започне срещата на лидера на БСП с гражданите на Смолян в сградата на Родопския драматичен театър на бул. България 8.

Ямбол
От 17.00 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се състои публично обсъждане на окончателния вариант на зоните за въздействие на територията на общината.

От 17.30 часа в зрителната зала на Военния клуб в Ямбол ще бъдат представени възможностите за служба в доброволния резерв на армията.

Сливен
От 10.30 часа в зала 315 на Областната дирекция на МВР-Сливен ще се проведе пресконференция.

Велико Търново
От 10.00 часа на стадион „Ивайло” във Велико Търново ще се проведат ученически игри по шахмат.

От 11.00 ч. Зала 302 на община Велико Търново ще се състои пресконференция за представяне Методическо ръководство за работа на медицински специалисти в кабинетите в училищата по проект „Синди”.

Бургас
В Бургас ще се състои отчет на програмата "Виа Понтика" за 2012 г. и ще бъдат обявени плановете за 2013 г.

Министърът на културата Вежди Рашидов заминава на кратко работно посещение в Брюксел.