Край на театъра! Булсатком пусна bTV

Снощи двете компании са си стиснали ръцете

Снощи bTV Media Group и Булсатком подписаха споразумение и възстановяват излъчването на каналите на БТВ в мрежата на оператора поетапно в следващите часове.

В интерес на милионите зрители двете компании направиха взаимни отстъпки, които да позволят възстановяване на сигнала, без да се вдигат цените за крайните абонати, съобщиха в съвместно съобщение.

До споразумение се стигна и между Булсатком и ТВ 7. "Преговорите бяха трудни и за двете страни. Много се радвам, че постигнахме споразумение, което ни позволява и занапред да предлагаме на нашите клиенти разнообразно съдържание на балансирани цени", заяви Максим Заяков, съсобственик на Булсатком. От своя страна изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков коментира: "TV7 работи само и единствено в интерес на зрителите и ще предприеме действия за връщане на сигнала към сателитния оператор, защото в следващите 11 месеца предстои TV7 да реализира вълнуваща и изключително рейтингова програмна схема с много реалити формати, български сериали и др."