Шефът на БургасБус: Обирът няма да се отрази на нашите сметки

Крими

24-01-2013, 10:23

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Банда щурмува Общинска банка през сервизното

Около 38 хил.лв. са отмъкнатите от банката пари, каза Петко Драгнев

"По нашите счетоводни данни сумата, която сме внесли в банката чрез фирмата за инкасиране е около 38 хил. лв. Това е дневният оборот на фирмата", заяви за Burgasutre шефът на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.

Виж снимки на обраната банка тук

Той не се нае да коментира дали в обира е замесен служител на неговата фирма, но обясни, че дори и да е така кражбата по никакъв начин нямало да се отрази на сметките на дружеството. Отмъкнатата сума ще бъде възстановена от банката.

Както Burgasutre вече информира обирджиите са щурмували Общинска банка през сервизното помещение. 

Днес следи от насилствено отваряне на вратата не личаха. Приземното помещение приличаше по-скоро на строителна площадка. По данни на полицията извършителите са разполагали с точна информация за организацията на работа в банката, разполагали са и с ключ за вратата на помещението.

В ранните часове тази сутрин екипът ни направи опит да се свърже с управителя на клона, но той категорично отказа коментар.

Охранител от дневната смяна разказа, че всичко станало много бързо. Служители от търговските обекти пък разбрали за случилото се тази сутрин. В кафенето до входа на банката една от барманките видяла струпани хора, но и за миг не се досетила, че става обир.

И към момента на място текат следствени действия. Банката вече работи и обслужва клиенти.