Данъчните станаха учители

Мисия Бургас

24-01-2013, 12:22

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Пресаташето на НАП Христо Узунов изнесе лекция пред средношколци

Увлекателен урок на тема данъци изнесе пресаташето на НАП Христо Узунов пред 3 паралелки дванайсетокласници от гимназия "Г. С. Раковски".

"Намирам инициативата на НАП и образователното министрество за много интересна, навременна и полезна. Мисля, че всеки един от нас има нужда да повишава своята данъчна култура като част от общата социална култура на обществото”, коментира след края на часовете директорът на гимназията Радостина Георгиева.

Общо 100 служители на приходното ведомство ще проведат 2000 учебни часа в 100 училища в цялата страна с деца от 14 и 18 г. в съвместната кампания на НАП и образователното министерство "Влез в час с данъците".

Среща с данъчните учители в Бургас имаха и дванайсетокласниците от природоматематическата гимназия "Акад. Н. Обрешков".

Очаква се през следващите пет месеца екипът лектори на НАП Бургас да посети поне една шеста от всички средни общообразователни училища в града. Данъчните учители вече имат покани да изнесат уроци и в училища извън областния център. С помощта на интерактивна презентация лекторите се надяват да провокират дискусии сред младите за данъците и осигуровките.

За да бъдат "в час" с аудиторията си, данъчните са подготвили и фенстраница на кампанията в социалната мрежа facebook, където само за 2 дни са се събрали над 300 членове.

След като харесат страницата учениците получават възможност да се запишат за участие в конкурс на тема "Данъците, без които не можем".

Конкурсът е разделен в две категории – текстова и визуална, а наградите са атрактивни – таблет, смартфон и електронен четец за книги. Кой ще ги спечели ще определи авторитетно жури, част от което са Любен Дилов-син, актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова, певците Део, Графа и Орлин Павлов, актрисата Силвия Лулчева и моделът Диляна Попова.

Приходната агенция планира да развие проекта "Данъци за младите" като въведе час за данъчно обучение в официалния учебен план на средните училища.