Набират средства за лечението на Велиян Парушев

Спорт

24-01-2013, 13:17

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Семейството благодари на всички, които ще се отзоват на зова за помощ на една от футболните легенди на Бургас

Семейството и приятелите на Велиян Парушев откриха дарителска сметка за набиране на средства за лечението на легендата на Нефтохимик. Преди седмица стана ясно, че дългогодишният капитан на отбора и любимец на привържениците на Нефтохимик, страда от коварно заболяване, за което са необходими сериозни финансови средства и интензивно лечение, което да се проведе в България и чужбина.

Бившия капитан на шейховете е с диагноза рак на белите дробове. През тази седмица легендарният бургаски капитан се върна в града след престой в софийска болница. Отслабналият с 18 кг. Велиян Парушев е превозен със служебна кола на “Черноморец”, като му предстоят серия от сериозни процедури.

Близките и приятелите на Велиян вече са се свързали с различни организации, които могат да предложат най-добрите условия за лечението на бившия футболист на Нефтохимик. Той трябва да премине през серия от лъчетерапия, радио и химиотерапевтични процедури. Лечението на Парушев ще започне в Бургас, където вече има съвременна апаратура за този вид заболявания, но борбата с коварната болест най-вероятно  ще продължи и в  клиника в чужбина.

Съотборниците на Велиян от Нефтохимик вече се организират и всеки ще даде своя принос в набирането на така необходимите средства. Изпълнителният Директор на клуба Благомир Митрев, който е съотборник и приятел на Парушев, ще организира дарителската акция сред футболистите, спортно-техническото ръководство, бившите съотборници и феновете на Нафтата.

Треньорът Димитър Димитров, при който Велиян постигна и най-големите успехи с Нефтохимик, също предложи своята помощ в намирането на най-добрата терапия. Както е известно преди години на Димитров бе поставена тежка диагноза, но за щастие той успя да се пребори със заболяването, благодарение на съвременните методи на лечение. Именно той ще използва контактите си, за да провери възможността за лечението на Велиян в чужбина, където самият той се лекуваше.

Ето и номера на дарителската сметка:

 

ИНВЕСТБАНК АД

 

Велиян Парушев Митев

 

IBAN BG43IORT73785000463900

BIC : IORTBGSF, БAE IORT7378