Пресякоха грандиозна измама с акцизна стока в Шумен

Крими

24-01-2013, 15:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цигари, оръжие и тон безцветна течност спипаха при операция

Грандиозна сделка с акзицна стока бе пресечена от служители на ГДБОП и ОДМВР-Шумен, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Иззети са 344 740 къса контрабандни цигари, близо тон безцветна течност с мирис на спирт, оръжие и боеприпаси. Задържани са доставчик и двама негови дилъри. Операцията е проведена под наблюдението на районната прокуратура.

Вчера служители на сектора на ГДБОП в Шумен и криминалисти на областната дирекция атакували две жилища – в града и в шуменско село.

В различни помещения в дома на 36-годишен шуменец са намерени и иззети огромно количество цигари без бандерол от различни марки. Контрабандните цигари били в мастербоксове и стекове. Пак там са открити 3 найлонови торби с нарязан тютюн и револвер. Иззети са 1600 лв., както и лек автомобил марка “Ленд Роувър” с шуменска регистрация. Същевременно била претърсена и къща в шуменско село, която мъжът ползвал. Спецслужителите попаднали също на богата палитра марки от незаконни цигари в различно количество, както и на близо един тон безцветна течност с мирис на спирт. Иззети са 4 пистолета, въздушна и ловна пушка, множество боеприпаси, ловни трофеи.

До къщата били засечени два паркирани автомобила, шофирани от двама мъже - на 32 и 37 години. Колите вече били натъпкани с цигари без бандерол, имало и около 30 литра от безцветната течност.
Тримата мъже са криминално проявени и са задържани.