Папата се обиди на Twitter

Свят

24-01-2013, 17:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Папата туитна: Благославям ви!

Потребителите не взимали насериозно Светия отец

Папа Бенедикт ХVІ, който отскоро се включи в социалната мрежа Twitter и изпрати съобщението на 8 езика, се оплака.

Според него потребителите на популярните социални платформи често пъти са много добри събеседници и отвличат вниманието от тези, които се опитват да засягат важни социални и религиозни въпроси, съобщава АФП.

"Културата на социалните мрежи поставя значителни предизвикателства за тези, които искат да говорят за истината и ценностите”, заяви Главата на Римокатолическата църква в изявление, посветено на Световния ден на социалните медии, в което се оплака от "излишъка от информация онлайн".

85-годишният отец смята, че "популярността е често пъти свързана с известност или стратегии за убеждаване, вместо с логиката на аргументите".

Той вече има над един милион последователи в Twitter, но трябваше да се изправи срещу вълна от подигравки, в отговор на публикуваните от него послания, коментира АФП.

"Понякога тънкия глас на разума може да бъде заглушен от товара излишна информация и не успява да привлече вниманието, което отива към тези, които се изразяват по по-убедителен начин", допълва Бенедикт ХVІ.

Потребителите на социалните мрежи "може да са там само за забавление", но трябва да "положат усилие да бъдат автентични", казва още папата.