През уикенда иде сняг

Мисия Пловдив

24-01-2013, 17:40

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Температурите в Пловдив падат

Облачно с превалявания от дъжд и сняг ще бъде времето в Пловдив. Утре дъждът няма да спре, температурите от минус 2 до 8 градуса.

В събота прогнозата е заоблачно време със сняг. Температурите ще паднат до -4. В неделя ще има превалявания от сняг. Живакът ще падне до минус 6.

Тази нощ в западните райони ще е без валежи и облачността ще се разкъса. Минимални температури между минус 2° и 3°, в София около минус 2°. Утре след временно разкъсване и намаление на облачността, отново ще се заоблачи и главно в Южна България и северозападните райони ще има валежи от дъжд. Отначало от северозапад, след това от север-североизток ще започне да прониква студен въздух и температурите ще се понижават. Такава е прогнозата на НИМХ. В северозападните райони дъждът ще преминава в сняг. В Източна България ще е ветровито. Максимални температури от 3°-4° в северозападните до 10°-12° в югоизточните райони.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.

В планините ще има променлива, често значителна облачност. Главно в Рило-Родопската област ще превали сняг. Вятърът временно ще отслабне, ще е умерен до силен от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – около3, на 2000 метра - минус 3°.