Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

24-01-2013, 19:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 25 януари

София

В 9.00 часа - ще започне редовното заседание на Народното събрание.

От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов.
От 10.00 часа Държавната агенция по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще проведе заседание.
От 10.00 часа в хотел „Сентръл парк”, адрес: бул. „Витоша” 106 Българска национална асоциация Активни потребители организира семинар на тема: „Защита на потребителите при трансгранични спорове”.
От 10.00 часа в хотел „София Плаза” на бул. „Христо Ботев“ 154 ще се проведе форум на тема: „Новите фискални мерки предвидени в Закона за автомобилните превози“.
От 10.00 часа - в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще бъдат раздадени Първите КСО награди на Европейската комисия - Форум София. От 11.30 часа ще бъде даден брифинг.
От 11.00 часа - ще се проведе парламентарният контрол.
В 11.00 часа - в официалната зала на Столична община, ул. „Московска“ 33, заместник-кметът по направление „Инвестиции и строителство” Ирина Савина ще представи проект за строителството на нова сграда на ЦДГ №180 в с. Герман.

От 11.00 часа - в пресклуба на БТА Фондация „Информация и природозащита” и експерти по туризъм, биоразнообразие и опазване на околната среда ще дадат пресконференция на тема: „Да отсечем ли Байкушевата мура? Пресконференция по повод на исканията за разширяване на ски зоната и строителство на нови писти и съоръжения в Национален парк „Пирин”.
От 11:00 часа - Гражданско движение „ДНЕС” организира мълчаливо присъствие.
От 11.00 до 16.00 часа - Националният център по трансфузионна хематология ще проведе акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в столичния мол „Сити Център София“.

От 12.30 часа - в пресклуба на БТА Инициативен комитет – Иван Иванов ще даде пресконференция на тема: „Не на измамата „Белене”!”.
От 17.30 часа - в галерия „Академия“ на Национална художествена академия ще бъде представено уникалното издание „Корпус на стенописите от ХVІІ век в България“.
От 18.30 часа - в Университетския театър на Нов български университет ще се състои премиерата на представлението „Хоровод“ от Вернер Шваб.

Чепеларе
На пистата „Мечи чал” в Чепеларе (І-та станция на лифта), президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и възпитаници на трите средни училища в Чепеларе.

Варна
От 15.00 ч. в Заседателната зала на Медицински университет – Варна ще се състои официалното представяне на новата, единствена за България магистърска програма на руски език по „Обществено здравеопазване и здравен мениджмънт“.
Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще представи процедура „Развитие на приложните изследвания в изследователските организации в България”.
Стара Загора
В 11.00 часа в Зала 203 на Община Стара Загора председателят на Общински съвет Емил Христов ще даде пресконференция свързана с предстоящата на 31 януари общинска сесия.
Хасково
Георги Първанов, президент 2002-2012 ще посети Хасково, Симеоновград и Стамболово. От 10.00 ч. в пресцентъра на БТА, Хасково ще се състои пресконференция за журналисти; От 12.00 ч. в Симеоновград ще се проведе среща с обществеността; От 15.30 ч. в Стамболово ще има среща с обществеността; От 17.30 ч. отново в Хасково ще се проведе срещата с обществеността в Бизнес центъра, зала „Недялка Симеонова”.
Девин/Пещера
В 10.30 часа на ул. „Освобождение” 23 в Девин председателят на БСП Сергей Станишев ще раздава брошури за референдума и ще обяснява на хората защо е важно да гласуват с ДА на националното допитване. След това в 11.15 часа в читалището на ул. „Александър Костов” 10 ще започне срещата на лидера на БСП с граждани.
В 16.30 часа Сергей Станишев ще пристигне Пещера. Срещата на лидера на БСП с граждани ще започне в 17.30 часа в читалище „Развитие”.
Плевен
От 14.00 часа в конферентната зала на хотел „Ростов” ще се проведе редовна пресконференция на народния представител Румен Петков, областния председател на БСП – Плевен Васил Антонов, с участието на проф. д-р Димитър Бучков.
Благоевград
От 18.30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще бъде прожектиран руският екшън „07-ми променя курса”.

Министър Рашидов ще бъде на работно посещение в Амстердам, Холандия.